dinsdag 2 april 2013

Samenwerken - Whiteboard

Samenwerken is heel belangrijk. Echter, kunnen samenwerken is niet altijd even makkelijk. Zeker niet als er wat fysieke afstand een rol speelt.

Gelukkig, Skype doet het al jaren goed. De afgelopen twee jaar hebben we giga veel gedaan met Google Drive.
Maar er is nog ruimte voor een paar andere dingen. Een whiteboard vind ik meer dan handig.

Voor mij zijn een paar dingen heel belangrijk geworden in het samenwerken op afstand:
  • Real-time
  • Full collaboration
  • Snel
  • Betrouwbaar
  • Simpel
Niets is zo vervelend als documenten heen-en-weer ping-pongen naar verschillende partijen en dit weer synchroniseren. Negen van de tien keer krijg je dezelfde komma voor je kiezen die verkeerd stond. In- en uitchecken van document ...een ramp. Daar heb je met Google Drive gelukkig geen last meer van. Zelfs opslaan, je kent het wel 'even' vergeten ....

Maar goed, al heel lang op mijn verlanglijstje stond een online whiteboard geschikt voor real-time and full collaboration.  Ik denk dat RealTimeBoard een hele interessante is.

Het bevat de basis dingen die je verwacht van een whiteboard, maar het biedt letterlijk ook een Workspace of dingen te doen.

Allereerst je kunt er documenten in hangen. B.v. je hebt een leuke mindmap samen gemaakt en vervolgens kun je daar de documenten plaatsen. Fantastische integratie met Google Drive. Maar ook PDFs of foto's. Of een SCRUM of ...je wat je maar bedenkt.

Maar het wordt nog leuker. Je kunt namelijk ook 'gebieden' maken die vervolgens als een slide show te bekijken zijn. Bij lange aan geen Prezi, maar eigenlijk nog veel interessanter, je RealTimeBoard is je Workspace met clusters werk vanuit het verleden, waar je nu mee bezig bent en waar je aan gaat werken. Dit kun je dan middels de slideshow als buitenstaander bekijken of doorheen gepraat worden. Of zie het als een presentatie in de making met allerlei elementen die het wel/niet gaan worden of als achtergrond materiaal gaan dienen.

Bijna een echt whiteboard. Fysiek bij elkaar zijn met een echt whiteboard is nog steeds denk ik fijner. Maar de extra functionaliteit maakt dit ding meer dan goed.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten